Primăria Moldova Nouă lansează un proiect menit să dezvolte turismul local

Astăzi, la Primăria orașului Moldova Nouă, a avut loc prima conferință din programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia a proiectului “Provocare și oportunitate pentru dezvoltarea turismului în regiunea noastră”.

Primăria orașului Moldova Nouă, partener în proiect împreună cu Primăria Veliko Gradiște (Serbia), sub coordonarea liderului proiectului, fundația Activity, au lansat astăzi un proiect menit să ajute la dezvoltarea economiei turismului local, să îmbunătățească serviciile și infrastructurile turistice și să promoveze moștenirile naturale existente. De asemenea, proiectul își mai propune, printre altele, să fie un suport în crearea și dezvoltarea unui brand comun și să îmbunătățească standardele serviciilor oferite.

“În cadrul proiectului vor fi amenajate trei trasee turistice, vor fi achiziționate câte opt costume populare, românești și sârbești, iar acestea vor fi folosite de tineri care vor beneficia de un curs de dansuri tradiționale. La fel, se va mai organiza un curs gastronomic unde vor fi prezentate obiceiurile gastronomice ale zonei”, a declarat Mirela Câmpean, Inspector în cadrul Biroului Investiții și Proiecte Europene.

Deși pentru Primăria Moldova Nouă acest proiect este abia al treilea proiect transfrontalier derulat, importanța lui e una categorică, întrucât se continuă încercarea realizării și susținerii unor punți între Moldova Nouă și vecinii noștri.

“Motivul pentru care turiștii vin într-o anumită zonă nu e doar ospitalitatea, ci și diversitatea, unde, aici, ea există și reprezintă o bună oportunitate de turism”, a spus Nadia Potoceanu, președinta fundației Activity.

Primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, a declarat la conferința proiectului că, în perioada următoare, se va mai încerca și realizarea unor strategii comune cu Primăriile din Clisura Dunării pentru promovarea zonei.

Trimite şi prietenilor

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email