Amplă acțiune de dezinsecție și deratizare la Moldova Nouă

Primăria orașului Moldova Nouă continuă acțiunile pentru combaterea căpușelor, rozătoarelor și țânțarilor, totul în cadrul unei ample campanii care se va desfășura săptămâna aceasta, 07-08.2024-10.08.2024, în parteneriat cu operatorul SC AgroFito DDD SRL.

Combaterea unor dăunători, ectoparaziți (căpușe, purici, păduchi) este planificată să aibă loc miercuri, 07.08.2024, începând cu ora 08.00, zonele vizate fiind parcurile și spațiile publice de pe raza UAT oraș Moldova Nouă.

Lupta împotriva căpușelor va fi urmată de combaterea rozătoarelor, joi, 08.08.2024, începând cu ora 08.00, prioritatea organizatorilor campaniei fiind punctele de colectare a deșeurilor, subsolurile blocurilor de locuințe, gurile de canalizare, piețele etc.

Punctul culminant al campaniei îl reprezintă combaterea efectelor dăunătoare generate de diverse insecte care pot purta boli microbiene și parazitare, programul acțiunilor de dezinsecție la sol fiind următorul:

  • vineri, 09.08.2024, dimineața, începând cu ora 08.00, și seara, începând cu ora 20.00: intervenții în zona blocurilor de locuințe, subsolurilor, spațiilor verzi;
  • sâmbătă, 10 august, începând cu ora 06.00 (spațiile publice de pe raza UAT oraș Moldova Nouă).

Locuitorii din Moldova Nouă sunt sfătuiți ca, în timpul acțiunilor să evite plimbările în parcuri! De asemenea, firma care se va ocupa de combaterea dăunătorilor a subliniat că va avea în teren și o persoana desemnată cu înștiințarea cetățenilor despre intervalul orar în care ar fi indicat să evite mișcarea/plimbarea. Totodată, apicultorii sunt sfătuiți să ia toate măsurile necesare pentru protejarea albinelor astfel încât să se prevină apariția unor eventuale intoxicații ale acestora.

Trimite şi prietenilor

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email