Crăciun în casa minorităților naționale

Casa de Cultură Moldova Nouă vă invită luni, 18 decembrie, începând cu ora 18:00, la un eveniment special, realizat cu ocazia Zilei Minorităților Naționale din România!

Evenimentul, sub titlul “Crăciun în casa minorităților naționale”, își propune să aducă pe scena Casei de Cultură un strop din felul cum este pregătit Crăciunul, să promoveze limba  și să susțină dezvoltarea culturală a comunităților regăsite în Moldova Nouă.

Întrucât evenimentul va fi realizat în săptămâna specială,  pe 18 decembrie, tematică Zilei Minorităților Naționale din România va pune sărbătoarea în prim plan, astfel că, în cadrul evenimentului se vor putea asculta colinde tradiționale, în limba minorităților, și urmări scenete speciale, respectiv materiale de promovare, plus alte surprize. Mai mult de atât, înainte ca spectacolul să înceapă la ora 18:00, spectatorii vor fi întâmpinați la intrarea în sală cu bucate tradiționale, la standuri special amenajate pe holul Casei de Cultură.

Evenimentul va fi realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Moldova Nouă, Uniunea Democratică a Cehilor și Slovacilor din România și Uniunea Sârbilor din România, iar intrarea este liberă.

Ziua Minorităților Naționale din România a fost promulgată de Președintele României, Klaus Iohannis, ca zi de sărbătoare națională, după ce Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat legea în 21 noiembrie 2017. Ca urmare, acesta este primul an în care țara noastră sărbătorește o astfel de zi. Alegerea zilei de 18 decembrie a fost legată de  “declarația cu privire la drepturile persoanelor aparținând minorităților naționale, etnice, lingvistice şi religioase” a Adunării Generale ONU, care, în 1992, exact pe 18 decembrie, a adoptat-o.

Trimite şi prietenilor

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email