Primele rezultate ale campaniei “Curățăm România” la Moldova Nouă

Acțiunea de ecologizare, lansată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor sub sloganul “Vrem o țară fără deșeuri abandonate” a reușit să adune, în doar două săptămâni, zeci de voluntari în orașul de la malul Dunării, acolo unde “bătălia” pentru înlăturarea deșeurilor s-a dat în parcurile de pe raza orașului, zonele verzi din proximitatea drumurilor agricole și malurile albiilor râurilor.

În primele două săptămâni de la demararea iniţiativei, munca depusă de către echipele de voluntari a înregistrat primele rezultate, de pe raza unității administrativ-teritoriale Moldova Nouă fiind ridicate mai bine de 4 tone de deșeuri. Astfel, din cele 4.290 de kilograme, mai mult de două tone (2.070 kilograme) au însemnat deșeuri din plastic, diferența rămasă constând în deșeuri menajere.

Pe lângă obiectivul principal al campaniei “Curățăm România”, acela de igienizare, s-a mai avut în vedere și educarea tinerilor, inclusiv popularizarea măsurilor luate la nivel european în ceea ce privește protecția mediului înconjurător, prin explicarea regulilor ce trebuie respectate de locuitori pentru păstrarea integrității mediului, a propriei sănătăți și pentru creșterea calității vieții.

La acțiunea de ecologizare a zonelor afectate au participat voluntari din cadrul Gospodăriei Urbane, ai Ocolului Silvic, Asociației Dunărea, Administrației Naționale “Apele Române”, Parcului Natural Porțile de Fier, ai Sectorului Poliției de Frontieră, cei ai Poliției, Liceului Tehnologic “Clisura Dunării”, ai Secției de Pompieri şi ai Detașamentului 4 Jandarmi.

În speranța că munca depusă pentru a schimba mentalitatea locuitorilor în ceea ce priveşte aruncarea deșeurilor în zonele nepermise nu a fost în zadar,  reprezentanții Primăriei fac un apel către cetățeni îndemnându-i să păstreze curățenia în zonele recent igienzate și nu numai, asta dacă vor să trăiască într-un oraș civilitat, caracterizat prin respectul față de mediu, dar și prin cel față de comunitate. În caz contrar, nerespectarea regulamentului de conviețuire urbană va fi urmat de aplicarea măsurilor prevăzute de legislația în vigoare.

Totodată, cei care nu au reușit să se mobilizeze până în prezent la acțiunile de ecologizare, o vor putea face oricând până la finele lunii, termenul pentru această activitate fiind prelungit chiar de către ministrul Tánczos Barna.

Trimite şi prietenilor

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email