Recenzarea pe teren a populației intră în linie dreaptă

Ultima etapă a colectării datelor de la populaţie pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor (RPL2021) se apropie de final. Întrucât încă mai există foarte multe persoane nerecenzate, locuitorilor orașului Moldova Nouă li se reaminteşte că vor avea posibilitatea să-și îndeplinească obligațiile ce decurg din prevederile OUG 19/2020 până al data de 17.07.2022, totul pentru a echilibra situația în această privință.

Desfășurată în perioada 31 mai-17 iulie, etapa de colectare a datelor de recensământ prin deplasarea recenzorilor la adresele de reşedinţă obişnuită a populaţiei se adresează tuturor celor care nu s-au autorecenzat online în perioada 14 martie – 27 mai 2022. Astfel, locuitprii oraşului trebuie să știe că datele se colectează de la toate persoanele, indiferent de cetățenie, care la momentul de referință al recensământului aveau reședința obișnuită în România.

În privința recenzorilor, aceștia vor putea fi uşor de identificat în baza unei legitimaţii emise de Comisia Centrală pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor prin Unitatea administrativ-teritorială corespunzătoare, întregul proces desfășurându-se cu asigurarea confidenţialităţii şi protecţiei depline a informaţiilor.

Până în prezent, la Moldova Nouă nu au fost aplicate amenzi pentru refuzul recenzării sau pentru împiedicarea procesului firesc al demersului, singura temere a oamenilor fiind legată de “furtul de identitate”, motiv pentru care unii locuitori au preferat să colaboreze cu recenzorii doar în prezența unui polițist local.

Așadar, recenzarea prin interviu față în față va continua până în data de 17 iulie 2022 și este OBLIGATORIE! Persoanele care refuză recenzarea riscă o amendă cuprinsă între 1.000 și 3.000 lei, iar pentru persoanele care împiedică accesul în complexuri sau ansambluri rezidențiale sunt prevăzute amenzi între 1.500 și 5.000 lei.

“Ne adresăm tuturor locuitorilor orașului Moldova Nouă rugându-i să sprijine efortul recenzorilor angrenați în colectarea datelor pentru recensământul populației și locuințelor, totul pentru a obține informații de calitate, date care ne vor ajuta în proiectele care vor viza atât bunăstarea economică, cât și cea socială”, este mesajul reprezentanților Primăriei orașului Moldova Nouă.

Reamintim faptul că Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor (RPL2021) este primul recensământ din România organizat integral în format digital.

Trimite şi prietenilor

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email