Testări gratuite pentru depistarea virusului hepatic C

Locuitorii orașului Moldova Nouă au posibilitatea să se testeze gratuit pentru Hepatita virală C (HCV), prin intermediul campaniei demarate de Asociația pentru Promovarea Tinerilor, în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, Primăria și Spitalul Orășenesc Moldova Nouă.

Ținând cont de creșterea ratei de diagnosticare în rândul populației de risc, întreaga acțiune, sub sloganul “Tratarea înseamnă viață! Hepatita C poate fi vindecată” are la bază informarea și educarea populației generale privind riscurile nediagnosticării și netratării infecției cu virusul hepatic C.

Campania de testare a comunității din orașul de la malul Dunării se va desfășura în cadrul Spitalului Orășenesc Moldova Nouă (Ambulatoriul Integrat – fostul centru de vaccinare anti-COVID), în zilele de miercuri, joi şi vineri, în intervalul orar 08.00-14.00, până la mijlocul lunii iulie.

Actualmente, numărul persoanelor care au trecut pragul Ambulatoriului Integrat din cadrul Spitalului Orășenesc Moldova Nouă în vederea testării se apropie de 50.

“Dacă Hepatita C nu dă simptome, testarea este cea mai importantă modalitate de a afla că o ai pentru a putea urma tratamentul și a te vindeca. Testarea este ușoară, rapidă și se face prin prelevarea unei picături de sânge din deget”, explică specialiștii implicați în campanie.

Trimite şi prietenilor

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email