Ziua Internaţională a Dunării sărbătorită la Moldova Nouă

Primăria Moldova Nouă nu va lăsa nesărbătorită nici în acest an Ziua Internaţională a Dunării, astfel că a pregătit un bogat program cultural şi artistic ce se va întinde pe parcursul a două zile, 26 şi 27 iunie 2021. Toate evenimentele se vor desfăşura pe scena amplasată pe faleza Dunării.

Evenimentul va începe sâmbătă la ora 11:00 şi va cuprinde o prezentare intitulată “Dunărea la izvoare” realizată de K. Koch, un cunoscut ghid din Germania, dar şi o o scurtă trecere în revistă a celor mai importante obiective turistice ale zonei, realizată de un grup de voluntari ai Liceului Tehnologic “Clisura Dunării”. Nu vor lipsi nici poezia în grai bănăţean, dar nici informaţiile despre Cetatea Ladislau, Banatul Montan ori flora şi fauna Dunării, pentru aceste puncte din programul manifestării fiind invitaţi Nicolae Susar din Anina şi inginerul Felix Baratky, reprezentant al Parcului Naţional Porţile de Fier.

Tot sâmbătă, pe scenă vor urca Ansamblul de dansuri populare TommyLand, grupul de dansatori ai Alianţei Pensionarilor, dar şi Daiana Mandachi, o tânără speranţă a muzicii uşoare din Moldova Nouă.

Duminică, manifestările dedicate Zilei Internaţionale a Dunării se vor încheia cu o piesă de teatru intitulată “Legenda Dunării”, jucată de actori ai unei companii din Timişoara.

În cele două zile dedicate acestui eveniment, spectatorii sunt rugaţi să respecte condiţiile impuse de lege în ceea ce priveşte siguranţa sanitară.

Co-organizator al evenimentului este Asociaţia Dunărea Moldova Nouă.

Trimite şi prietenilor

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email