Adopția la distanță – o nouă șansă pentru câinii fără stăpân

Reprezentanții administrației publice locale din Moldova Nouă vin cu o soluție pentru toți cei care doresc să se implice în problema câinilor fără stăpân, dar care nu dispun de timpul sau spațiul necesar pentru a lua în calcul ideea clasică de adopție. Ca atare, câinii cazați în adăpostul public din orașul de la malul Dunării își pot găsi stăpâni iubitori şi prin intermediul adopției la distanță.

Oamenii care, din diverse motive, nu pot deține un câine, dar vor să se bucure de dragostea “celui mai sincer prieten” au acum posibilitatea să se îngrijească de soarta câinilor cazați la adăpostul public din zona Vărad, prin intermediul adopției la distanță. Acest lucru presupune atât un angajament moral, cât și unul financiar față de animăluț, cuantumul stabilit pentru întreținerea unui câine fiind stipulat în H.C.L. Nr. 90/31.04.2022, bani care, pe lângă cazare, vor acoperi: hrana animalului, vitaminele, tratamentele, dacă sunt necesare, deparazitarea internă și externă. Astfel, în perioada stabilită în contractul de adopție, stăpânul își poate vizita prietenul patruped, îl poate scoate la plimbare sau se poate juca cu acesta. O persoană poate adopta unul sau mai mulţi câini.

Cei care vor să-și lase amprenta pentru o lume mai bună prin puterea exemplului, trebuie să ştie că programul de lucru destinat adopţiilor este de luni până joi, în intervalul orar 08.00-15.00, zona Vărad. De asemenea, pentru orice informație în legătură cu acest aspect, iată și numărul de telefon la care se pot obține informații punctuale: 0787 869 359.

Trimite şi prietenilor

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email