“Ziua Internațională a Muntelui”, sărbătorită la Casa de Cultură Moldova Nouă

Luni, 11 decembrie, Casa de Cultură Moldova Nouă vă invită la “Ziua Internațională a Muntelui”, într-o acțiune realizată în colaborare cu Centrul Național  de Informare și Promovare Turistică Moldova Nouă!

Din 2003, ziua de 11 decembrie a fost proclamată de Adunarea Generală ONU drept “Ziua Internațională a Muntelui”.  Motivul pentru care a fost aleasă această zi a avut la bază problemele dezvoltării regiunilor muntoase ale planetei, un subiect în atenția ONU încă din 1992.

Populația care locuiește în zonele muntoase este predispusă în a se confrunta cu probleme de subnutriție, iar ecosistemele sunt vulnerabile schimbărilor climatice. La nivel global, 26% din suprafața Pământului este reprezentată de  regiunile muntoase iar, în România, o treime.

La Moldova Nouă, “Ziua Internațională a Muntelui” va fi sărbătorită cu începere de la ora 09:00 la Casa de Cultură (Str. 1 Decembrie 1918, nr. 2), într-o acțiune realizată de Centrul Național de Informare și Promovoare Turistică Moldova Nouă. În cadrul acesteia vor fi prezentate diverse materiale, atât despre Munții Banatului, cât și despre celelalte forme muntoase de la noi din țară. Intrarea este liberă!

Trimite şi prietenilor

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email