Sărbătoare la Moldova Nouă

La data de 6 martie sunt pomeniţi Sfinţii 42 Mucenici din Amoreea, Aflarea Sfintei Cruci şi a celor patru piroane, dar şi Sâmbăta morţilor.

Creştinii ortodocşi din Moldova Nouă n-au trecut această sărbătoare cu vederea nici în această perioadă complicată şi au fost prezenţi la biserica din Moldova Nouă.

În mijlocul credincioşilor, alături de consilierul judeţean Ghiţă Sporea şi preoţii Protopopiatului Moldova Nouă, a fost prezent cu această ocazie şi P.S. Lucian Mic, Episcopul Caransebeşului. Acesta a fost întâmpinat de primarul oraşului de la Dunăre, Ion Chisăliţă, cel care s-a arătat onorat de prezenţa înaltei feţe bisericeşti, de care îl leagă o îndelungă relaţie de colaborare.

Slujba de pomenire a celor trecuţi la cele veşnice s-a desfăşurat în cimitirul de lângă biserica cu hramul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, aceasta fiind urmată de câteva cuvinte rostite atât de Episcopul Caransebeşului cât şi de edilul oraşului Moldova Nouă.

Primarul Ion Chisăliţă a ţinut să evidenţieze, cu această ocazie, importantul rol pe care îl joacă în continuare Biserica în conştinţa comunităţii pe care o păstoreşte, aceasta reprezentând de veacuri liantul care a unit oamenii, inclusiv pe locuitorii oraşului de la Dunăre, indiferent de naţionalitatea lor, precum şi importantul rol pe care credinţa l-a avut în păstrarea culturii şi identităţii nostre.

Trimite şi prietenilor

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email