Arbori și arbuști ornamentali pentru înfrumusețarea orașului

Mii de arbuști și câteva sute de arbori ornamentali sunt gata să transforme aspectul orașului, ,,înverzirea” zonelor deficitare fiind doar primul pas făcut de reprezentanții Primăriei Moldova Nouă înainte de materializarea unui proiect amplu, cu finanțare europeană, intitulat “Reabilitare și modernizare spații verzi și zone pietonale în orașul Moldova Nouă”.

Spre sfârșitul lunii martie, reprezentații Primăriei Moldova Nouă au hotărât să înlocuiască gardurile de beton, aflate în stare avansată de degradare cu o perdea verde formată din arbori și arbuști ornamentali, fiind folosiţi peste 600 de tuia și mai bine de 3.000 de bucăți de hibiscus, obiectivul de mediu urmând să fie extins și în partea de sus a orașului. pe Boșneag, acolo unde vor fi plantați nu mai puțin de 120 de tuia.

Obiectivul care vizează înfrumusețarea orașului are ca sursă de finanțare sume provenite de la bugetul local, angajații Gospodăriei Urbane fiind direct implicați în activitatea de plantare a arborilor și arbuștilor. De subliniat este faptul că cei peste 3.000 de arbuști de hibiscus provin din pepiniera proprie a administraţiei locale.

Întrucât acțiunea de plantare în zona cartierului Orașul Nou se aproprie de final, administraţia locală atrage atenţia că distrugerea prin orice mijloace sau degradarea, scoaterea din rădăcini, fără drept, a arborilor și arbuștilor constituie contravenții la normele privind măsurile de protecție a spațiilor verzi de pe raza orașului Moldova Nouă și se sancționează cu amenzi destul de mari.

Trimite şi prietenilor

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email