La Moldova Nouă reîncepe deratizarea și dezinsecția

În cursul acestei săptămâni, șobolanii și țânțarii reintră în atenția Primăriei Moldova Nouă! Combaterea dăunătorilor va fi efectuată pe parcursul a trei zile consecutive.

Prima acțiune, deratizarea, este programată să aibă loc marți, 08.08.2023 și miercuri, 09.08.2023, începând cu ora 09.00. În acest sens, locuitorii sunt sfătuiţi să acorde o atenție sporită în momentul în care depozitează gunoiul în spațiile special amenajate (pubelele stradale) întrucât, în zonele respective, vor fi montate capcane pentru șoareci și șobolani.

Tratamentele pentru combaterea ţânţarilor vor avea loc, joi, 10.08.2023, societatea care va executa serviciile de dezinsecție terestră operând în teren astfel:

  • dimineața, începând cu ora 07.00 – acțiunea vizând zona blocurilor de locuințe din cartierul Orașul Nou, a subsolurilor şi spațiilor verzi;
  • seara, începând cu ora 21.00, acțiunea de combatere a dăunătorilor se va desfășura în toate localitățile UAT-ului: Moldova Veche, Moldova Nouă (Boșneag), Moldovița, Măcești, cartierul Orașul Nou.

Locuitorii din Moldova Nouă sunt sfătuiți ca, în timpul acțiunilor propriu-zise, să evite plimbările în parcuri! De asemenea, firma care se va ocupa de combaterea dăunătorilor a subliniat că va avea în teren și o persoana desemnată cu înștiințarea cetățenilor despre intervalul orar în care ar fi indicat să evite mișcarea/plimbarea. Totodată, apicultorii sunt sfătuiți să ia toate măsurile necesare pentru protejarea albinelor astfel încât să se prevină apariția unor eventuale intoxicații ale acestora.

Trimite şi prietenilor

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email