Moldova Nouă ,,semnează” prezența într-o nouă campanie ,,Let’s Do it Romania!”

În această săptămână, reprezentanți ai Primăriei Moldova Nouă alături de 150 de elevi și 30 de cadre didactice din cadrul Liceului Tehnologic ,,Clisura Dunării” au dat start unei noi acțiuni de ecologizare a orașului, întregul demers fiind organizat, la nivel național, de Asociația ,,Let’s Do it, Romania!” în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Ministerul Educaţiei, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naţionale, Apele Române şi Romsilva.

Înainte să înceapă să parcurgă programa școlară din acest an, învățătorii și profesorii din cadrul Liceului Tehnologic ,,Clisura Dunării” și-au propus să le predea elevilor, de la clasa zero până la clasa a XII-a, o adevărată lecție de viață, un exemplu de urmat şi să-i înveţe cum să trăiască în armonie cu mediul. ,,Înarmați” cu saci și mănuși, protagoniștii acțiunii ,,Let’s Do it Romania!” din Moldova Nouă au avut ca țintă ecologizarea tuturor parcurilor din Cartierul Orașul Nou dar și a celor din Moldova Nouă (Boșneag), rezultatul muncii lor putându-se vedea cu ochiul liber, un adevărat exemplu de ,, Așa DA!”.

Munca elevilor și a îndrumătorilor acestora a fost doar primul pas în cadrul acțiunii de ecologizare din acest an sub umbrela ,,Let’s Do It, Romania!”, activitatea de igienizare fiind programată să se desfășoare și sâmbătă, 16.09.2023. Astfel, echipa de la nivelul administrației publice locale Moldova Nouă, desemnată să coordoneze activitatea de ecologizare, a trecut pe lista de prioritate următoarele locații:

  • piața de cereale Moldova Nouă;
  • zona Iagodărie;
  • zona minieră Florimunda;
  • zona Parcului Eolian (Cabana Dunărea Moldova Nouă);
  • Poligon Măcești;
  • zona Fortuna;
  • drumurile agricole.

De asemenea, pe lângă echipa care va coordona activitatea de ecologizare la nivelul administraţiei, sunt așteptați să se alăture campaniei de igienizare voluntari atât din cadrul instituțiilor publice și private, ONG-uri şi mai ales din partea societății civile.

Voluntarii participanți la acțiune vor primi materialele necesare, saci și mănuși, punctul de întâlnire fiind Casa de Cultură Moldova Nouă, ora 09.00.

Iar pentru că un mediu curat are ca rezultat un oraș curat, vă așteptăm, de la mic la mare, să ne unim forțele şi împreună să spunem, ,,Let’s Do It for Moldova Nouă!”.

Trimite şi prietenilor

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email