Moldova Nouă face pasul spre energia verde! Aproape 2 milioane de euro pentru un parc fotovoltaic!

Energia verde reprezintă nu doar soluția viitorului, ci și oportunitatea pentru facturi mai mici! Acest lucru le-a atras atenția și reprezentanților autorității publice locale din Moldova Nouă, pe raza orașului urmând să fie construit un parc fotovoltaic cu o putere instalată de 1,8 MW.

Prin intermediul Fondului de Modernizare, orașului Moldova Nouă îi revin aproximativ 2 milioane de euro pentru construirea unui parc fotovoltaic, gata să asigure consumul necesar pentru iluminatul public și cel al instituțiilor aflate în administrarea primăriei.

Despre încă un proiect bifat din punct de vedere al fondurilor accesate, primarul Ion Chisăliță a subliniat:

“Energia regenerabilă este în acest moment singura cale către independența energetică a României! În ceea ce privește investiția de pe raza orașului nostru, aceasta urmărește să producă energie atât pentru consumul propriu, cât și pentru infrastructura urbană. Parcul fotovoltaic va fi amplasat în zona Iagodăriei, pe o suprafață de 2 hectare (teren aflat în proprietatea Primăriei orașului Moldova Nouă), puterea instalată a centralei electrice fotovoltaice fiind de 1,8 MW. Proiectul are ca scop reducerea facturilor de energie electrică pentru clădirile aflate în administrația orașului și pentru iluminatul public. Este un proiect în valoare de aproape 2 milioane de euro, fără niciun fel de cofinanțare din partea noastră. Un astfel de proiect nu poate decât să ne aducă beneficii şi asta pentru că pe de o parte reducem costurile facturilor de energie electrică pentru instituțiile aflate în administrarea Primăriei, un lucru extraordinar mai ales în contextul în care, foarte curând vom finaliza câteva proiecte importante pentru oraș (modernizarea de școli, grădinițe, clădiri culturale, sportive), iar pe de altă parte pentru că din bugetul local putem susține alte proiecte necesare și oportune pentru cetățeni”.

Trimite şi prietenilor

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email