Platforma pentru depozitarea gunoiului incendiată din (de) nepăsare

Duminică după amiază, un incident regretabil s-a petrecut în oraşul nostru. Deşi lângă fiecare platformă pentru gunoi există şi un recipient pentru cenuşa din sobe, unii dintre concetăţenii noştri nu înţeleg acest lucru şi continuă să arunce resturile din sobe la întâmplare.

Conform Poliţiei Locale Moldova Nouă incidentul a fost surprins de camerele de supraveghere aflate în zonă, în jurul orei 18:30. Au fost alertaţi pompierii, iar un echipaj al Poliţiei Locale a sosit imediat în zonă pentru a anunţa proprietarii autoturismelor parcate în apropiere să le îndepărteze de locul incendiului.

Focul a fost stins, însă din păcate, pagubele rămân. “Poliţia Locală va face o anchetă pe baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din zonă şi va fi anunţată şi Poliţia Naţională despre acest incident, astfel încât, la finalizarea cercetărilor, cei vinovaţi să plătească daunele provocate. Între timp, va trebui să facem curat, să igienizăm zona şi să găsim soluţii temporare pentru depozitarea resturilor menajere şi a gunoiului selectiv până la efectuarea reparaţiilor”, spune primarul Ion Chisăliţă.

Vă reamintim că în conformitate cu HCL 121/2009 Cap. XIV,art 14.1, pct.13, utilizare recipienţilor pentru deşeuri refolosibile (hârtie, plastic, carton, sticlă), în alte scopuri decât cele pentru care sunt destinate, fiind inscripţionate cu tipul de deşeu, se sancţionează contravenţional cu amendă de la 100 la 1.000 lei.

Trimite şi prietenilor

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email