Primăria a rezolvat problema vitelor lăsate slobode pe străzile oraşului

La finalul săptămânii trecute a avut loc inventarierea, crotalierea, prelevarea de probe de sânge şi vaccinarea a peste 50 de bovine aparţinând lui Mladen Stanoievici, dar lăsate libere pe domeniul public al oraşului Moldova Nouă.

Acţiunea s-a desfăşurat în conformitate cu decizia luată în cadrul Grupului de lucru constituit la nivelul administraţiei locale la începutul acestei luni când s-a stavilit ca termen data de 17 mai 2021 pentru realizarea tuturor acestor operaţiuni.

“Am reuşit să ne apropiem de rezolvarea totală a acestei probleme care trenează de circa 5 ani, răstimp în care deşi au existat numeroase plângeri ale locuitorilor oraşului, vechea administraţie n-a fost preocupată să găsească soluţii, chiar dacă exista cadrul legal necesar. Am reuşit acum să rezolvăm problema pentru peste 50 de animale, unele dintre ele sălbăticite şi agresive, iar în curând, adică până la finalul acestei luni, sper să putem declara închisă această problemă, o dată cu punerea la dispoziţie şi a restului animalelor, de către proprietari pentru a fi vaccinate, crotaliate şi pregătite pentru următorul pas. Aceştia au promis că vor face toate eforturile necesare, astfel că suntem încrezători”, a spus primarul oraşului, Ion Chisăliţă.

Edilul a mai adăugat că întreaga acţiune a avut drept scop sprijinirea proprietarului pentru a intra în legalitate cu privire la deţinerea şi valorificarea prin abatorizare a unei părţi a efectivului de bovine deţinut.

Trimite şi prietenilor

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email