Atenţie unde aruncaţi gunoiul! Se dau amenzi şi nu sunt deloc mici

Cu toţii ne dorim un oraş curat şi frumos, însă, din păcate nu puţini sunt cei care nu cunosc normele de convieţuire socială. Ceea ce trebuie să înţelegem cu toţii este că administraţia locală nu poate duce singură această luptă. E nevoie de implicarea tuturor locuitorilor din Moldova Nouă. Până când vom deveni conştienţi de acest lucru, singura măsură ce poate fi luată, este una coercitivă şi anume aplicarea legii în cazul celor ce nu respectă prevederile hotărârilor Consiliului Local.

În urma verificărilor efectuate de lucrătorii Poliţiei Locale cu ajutorul sistemului de supraveghere video, au fost depistate mai multe persoane care au depozitat deşeuri rezultate din construcţii sau reamenajări ale locuinţelor în locuri interzise. Aceştia au fost sancţionaţi contravenţional conform HCL.122/2009 art.14.1.

Din nefericire, gunoiul aruncat la întâmplare în ultimii mulţi ani a făcut ca în mai multe locuri din oraş să apară adevărate gropi clandestine, astfel că angajaţii Primăriei Moldova Nouă alături de cei ai operatorului SC Ionela SRL au fost nevoiţi să pună umărul împreună pentru lichidarea acestor depozite neconforme. Deşi pare greu de crezul, până acum au fost colectate aproape 500 de tone, doar deşeuri menajere, bio deșeuri, textile, amestecate cu reciclabile (PET, metal, carton, etc), însă această cantitate nu reprezintă decât aproximativ 15% din ceea ce au găsit angajaţii administraţiei locale în vecinătatea gropii de gunoi ecologizate şi a Casei de Mediu, urmând ca în scurt timp să fie ecologizate şi zonele Suvarov şi Florimunda. Ceea ce nu a fost deocamdată colectat reprezintă deşeuri inerte, moloz, resturi de ţiglă, cărămizi, gresie, faianță, obiecte sanitare, elemente rezultate din dezmembratea autoturismelor, etc.

Primăria Moldova Nouă îndeamnă locuitorii oraşului să se gândească de două ori, dacă e necesar, înainte de a transforma domeniul public în groapă de gunoi, măsurile legale fiind destul de neplăcute, putându-se ajunge până la confiscarea autovehiculului cu ajutorul căruia este săvârşită fapta contravenţională. Pentru acest tip de deşeuri vă puteţi adresa operatorului local de salubritate care, contra cost, vă poate pune la dispoziţie containere speciale. Veţi cheltui cu siguranţă mai puţini bani decât dacă va trebui să plătiţi o amendă, aplicată pentru aruncarea resturilor din construcţii pe domeniul public.

Trimite şi prietenilor

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email