Creșă medie pe bani europeni

Un climat sănătos, sigur, interactiv – asta îi așteaptă pe copiii din orașul de la malul Dunării după ce Primăria Moldova Nouă a semnat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației contractul de finanțare prin PNRR pentru construirea unei creșe medii, moderne și sustenabile – o răsplată pe măsură pentru reprezentații administrației publice locale din Moldova Nouă care au întocmit și depus documentația necesară, grija față de copii, față de mediul educațional, reprezentând o prioritate în demersurile pentru dezvoltarea comunității, în ansamblu. De la începutul lunii, astfel de contracte de finanțare au fost semnate pentru alte 82 de localități (creșe mari, medii, mici).

Proiectul menit să contribuie la dezvoltarea armonioasă a unității administrativ-teritoriale, la creșterea ofertei educaționale și la îmbunătățirea infrastructurii din sistemul de învățământ local, cu o capacitate de 70 de locuri, va fi construit în proximitatea Liceului Tehnologic ,,Clisura Dunării” și va fi prevăzut cu: săli de joacă, dormitoare, sală pentru festivități, bucătărie și spălătorie proprie, cabinet medical, spații administrative și spațiu de joacă amplu, în aer liber.

Creșele nZEB (near-Zero Energy Building) vor fi dotate cu panouri solare şi fotovoltaice, pentru asigurarea necesarului de energie și apă caldă din surse regenerabile, iar anvelopa clădirii va fi foarte bine izolată termic.

După cum este cunoscut, în total, prin PNRR, Ministerul Dezvoltării finanțează construcția a 124 de creșe, prin care Guvernul creează 7.450 de noi locuri pentru copii în creșele de stat. Finanțarea construcției este acordată integral din fonduri europene și vizează inclusiv racordarea la utilități, iar autoritatea locală pune la dispoziție doar terenul.

Trimite şi prietenilor

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email