,,Let’s Do it Romania!” – ,,Let’s Do it Moldova Nouă!”

Weekendul acesta, mai exact, sâmbătă, 17.09.2022, reprezentanții Primăriei Moldova Nouă vor da curs acțiunii de ecologizare a zonelor afectate de deșeuri de pe raza orașului, întregul demers fiind organizat, la nivel național, de către Asociația ,,Let’s Do it, Romania!” în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Ministerul Educaţiei, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naţionale, Apele Române, Romsilva.

În ceea ce privește zonele care vor trece printr-un amplu proces de igienizare, echipa de la nivelul administrației publice locale Moldova Nouă desemnată să coordoneze activitatea de ecologizare a trecut pe lista de prioritate următoarele locații:

  • piața de cereale Moldova Nouă (zona fostei Delphi Packard – până la intersecția cu DN 57, spre localitatea Coronini;
  • zona Iagodăriei;
  • zona minieră Florimunda;
  • zona Parcului Eolian (Cabana Dunărea Moldova Nouă);
  • faleza Dunării Moldova Nouă;
  • piața agroalimentară Moldova Nouă;
  • parcurile de pe raza UAT Moldova Nouă.

De asemenea, pe lângă echipa care va coordona activitatea de ecologizare la nivelul UAT-ului de la malul Dunării, sunt așteptați să se alăture campaniei de igienizare voluntari atât din cadrul instituțiilor publice și private, ONG-uri, cât mai ales din partea societății civile.

Voluntarii participanți la acțiune vor primi materialele necesare, acestea constând în saci și mănuși, punctul de întâlnire pentru marcarea așa cum se cuvine a Zilei de Curățenie Națională fiind: Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Moldova Nouă, ora 09.00.

“Let’s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială din România, care îşi propune curăţarea deşeurilor din arealele naturale într-o singură zi.

Activitatea desfășurată la nivel național de Asociația
“Let’s Do It, Romania!” face parte din initiaţiva globală “Let’s Do It World!”, alături de alte 190 de ţări din întreaga lume, una dintre cele mai mari mişcări de voluntariat din lume.

În cazul condițiilor meteo nefavorabile, acțiunea de sâmbătă, 17.09.2022, se va reprograma pentru o dată care va fi comunicată ulterior.

Trimite şi prietenilor

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email