Un câine adoptat astăzi, poate fi prietenul loial de mâine

Problematica patrupedelor fără stăpân rămâne în continuare un subiect sensibil în orice comunitate, lipsa asumării responsabilității în echipă  reprezentând principala cauză pe această temă, acolo unde, sigur, animalele nu au nicio vină… Nici pentru faptul că au ajuns pe străzi (înmulțirea necontrolată în detrimentul sterilizării) și nici pentru faptul că nimeni nu vrea să aibă încă o grijă în plus (varianta adopției), asta pe lângă preocupările cotidiene. Și, totuși, ce rămâne de făcut pentru a trăi într-o  lume mai bună, mai civilizată, ancorată în normalitate?

În orașul Moldova Nouă, reprezentanții administrației publice locale au reușit, prin autorizarea adăpostului public (zona Varăd), să le ofere câinilor abandonați pe străzi un refugiu, hrană și tratament (dacă este cazul), totul cu scopul de a diminua rata abandonului și de a contribui la siguranța cetățenilor, însă nimic nu se poate compara cu oferirea unui cămin în adevărul sens al cuvântului. Ca atare, iubitorii de animale care doresc să-și aducă aportul în comunitate pe acest segment
sunt invitați să se implice în soluționarea problemei câinilor fără stăpân, îmbrățișarea ideii de adopție având nenumărate beneficii, iar aici putem reaminti:

  • posibilitatea unui cămin permanent, acolo unde animalul va beneficia de căldură și dragoste, fapt care va compensa cumva cruzimea suferită pe străzi de la momentul abandonului până la cazarea acestuia în adăpostul public;
  • sprijinirea autorităților locale în vederea unui oraș curat și sigur;
  • întărirea spiritul civic prin puterea exemplului, lucru care denotă normalitatea într-o lume civilizată.

În plus, pentru toți cei care și-ar dori să adopte astăzi pentru o prietenie pe termen lung începând de mâine, adopția la distanță poate fi soluția ideală pentru personale care ar fi dispuse să facă acest pas, dar cărora timpul nu le permite să se îngrijească de câine, așa cum ar trebui, în funcție de nevoile animalului. Toate detaliile în această privință se pot obține consultând site-ul Primăriei Moldova Nouă (https://primariamoldovanoua.ro/, secțiunea Consiliul Local, Hotărâri 2022, mai exact: HCL Nr. 90/31.05.2022).

Adăpostul pentru câinii fără stăpân din Moldova Nouă se adresează tuturor iubitorilor de animale de pe raza oraşului și nu numai, programul de lucru pentru adopţii fiind de de luni până joi, în intervalul orar 08.00-15.00, zona Vărad. De asemenea, pentru orice informație în legătură cu acest aspect, iată și numărul de telefon la care se pot obține informații punctuale: 0787 869 359.

În cazul adopției, câinii de la adăpost vor avea carnet de sănătate și vor fi deparazitați, vaccinați şi microcipați.

Trimite şi prietenilor

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email