Clopoțelul primei zile de școală a sunat și la Moldova Nouă

Emoție, nerăbdare, speranță – aceste sentimente s-au putut citi cu ușurință pe chipurile copiilor, însoțiți de părinți, bunici, la deschiderea anului școlar 2022-2023 din orașul de la malul Dunării.

În cadrul festivității de deschidere a anului școlar (găzduită pe platoul corpului B al Liceului Tehnologic ,,Clisura Dunării” Moldova Nouă),  directorul instituției de învățământ, Anișoara Georgevici, a ținut să le ureze un bun venit elevilor asigurându-i că dascălii vor face tot ceea ce le stă în putință pentru ca viitorul să arate promițător, o muncă la care au fost invitați să ia parte părinții și bunicii, educația în familie fiind extrem de vitală și care, de fapt, vine să completeze efortul învățătorilor, profesorilor. Imediat după acest moment, un sobor de preoți a oficiat o slujbă în fața tuturor celor prezenți. Este vorba despre părintele protopop Bogoliub Martinovici, părintele Remus Căta (paroh în cadrul bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena”) și părintele Gheorghiță Băloi, slujitor în cadrul bisericii ortodoxe ,,Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”.

Dorind să adreseze un cuvânt cu ocazia unui nou început de drum pe meleagurile acumulării bagajului de cunoștințe, primarul orașului Moldova Nouă, Ion Chisăliță, a punctat:

,,Începutul de toamnă este emoționant atât pentru elevii care urmează să se familiarizeze cu sălile de clasă, cât mai ales pentru cei care abia au așteptat să-și revadă colegii, dascălii. Misiunea noastră, vorbim aici de reprezentați ai autorității publice locale, dascăli, părinți, bunici, este foarte importantă și bine așezată. Elevii trebuie educați să fie disciplinați, să aibă o atitudine corespunzătoare făță de școală, față de societate, față de spiritualitate etc. Ne dorim ca părinții să susțină, acasă, în familie, educația practicată în sălile de clasă deoarece ei reprezintă un factor important pentru echilibru și stabilitate. Primăria orașului Moldova Nouă și Consiliul Local Moldova Nouă vor asigura toate condițiile necesare pentru ca acest învățământ să se desfășoare în condiții optime. Munca noastră comună se vede în fiecare an, în cadrul evaluărilor care au loc. Cu cât rezultatele sunt mai bune, cu atât mândria noastră și sentimentul că ne-am făcut datoria sunt pe măsură. Vă felicit pe toți cei prezenți (elevi, părinți, bunici, dascăli), pentru acest moment, vă urez succes în noul an școlar, sănătate, putere de muncă, toate acestea pentru a le putea duce la bun sfârșit pe toate”.

Ulterior discursului edilului orașului Moldova Nouă, elevii și-au luat la revedere de cei dragi care i-au însoțit la festivitatea de deschidere a noului an școlar, aceștia fiind conduși de către cadrele didactice în sălile de clasă, acolo unde fie au putut savura la maximum momentul revederii colegilor, fie au făcut cunoștință cu ceea ce înseamnă o altă etapă în viața lor.

Trimite şi prietenilor

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email