,,Împreună dăruim viață”! Campanie de donare de sânge la Moldova Nouă

Locuitorii orașului Moldova Nouă, precum și cei din localitățile limitrofe sunt așteptați mâine, 28.09.2022, în cadrul Policlinicii Spitalului Orășenesc Moldova Nouă, să dea curs campaniei umanitare de donare de sânge intitulată ,,Împreună dăruim viață”, o acțiune organizată de Centrul de Transfuzie Sanguină din Reșița și Episcopia Caransebeșului.

În viață, de cele mai multe ori, omul potrivit în locul potrivit reprezintă echivalentul reușitei, succesului. Ei bine, tocmai de oameni potriviți, solidari au nevoie inițiatorii campaniei de donare de sânge pentru ca ulterior medicii să poată face față cu brio situațiilor limită de zi cu zi, mai ales atunci când vine vorba de a le oferi celor aflați în impas o nouă șansă la viață.

Toți cei care vor dori să participe la acțiunea de donare de sânge, care se va desfășura în intervalul orar: 08.30-12.30, trebuie să aibă în vedere următoarele aspecte:

  • pot dona persoanele sănătoase cu vârste cuprinse între 18-60 de ani (pentru prima donare: între 18 și 50 de ani) care să nu fi suferit de: hepatită virală, sifilis, tuberculoză, malarie, infecție HIV, epilepsie, diabet zaharat, boli de inimă și care nu urmează un tratament medicamentos;
  • cu două zile înainte de donare să nu fi consumat băuturi alcoolice;
  • în ziua donării se recomandă un mic dejun ușor și minimum 500 ml de lichide (apă, ceai, suc de fructe).

Trimite şi prietenilor

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email