Începe recensământul câinilor cu stăpân

Pentru a evita producerea unor adevărate drame, dar și pentru ca unitatea administrativ-teritorială de la malul Dunării să poată fi curată și sigură, Primăria și Consiliul Local Moldova Nouă, prin Serviciul Public de Gestionare a Câinilor fără stăpân Moldova Nouă, dau startul recenzării patrupedelor cu stăpân, acțiunea fiind programată să înceapă la mijlocul acestei luni.

Echipe mixte alcătuite din angajați ai Serviciul Public de Gestionare a Câinilor fără stăpân Moldova Nouă și polițiști locali vor lua la pas oraşul cu scopul de a avea o evidență clară a câinilor cu stăpân, efort în urma căruia autoritățile speră să gestioneze mult mai eficient situația abandonului cățelușilor pe străzile orașului, fapt care creează un disconfort social și denotă o lipsă crasă de spirit civic.

Concret, inițiativa reprezentaților Primăriei presupune ca fiecare patruped să aibă un număr de identificare (implantarea microcipurilor), astfel încât, dacă acesta ajunge pe stradă, autorităţile vor şti cui aparţine. Proprietarii care se opun măsurii riscă amenzi cuprinse între 5.000 lei și 10.000 lei (conform O.U.G 115/2001, H.G 1059/2013 și ORD 1/2014 al ANSVSA). De asemenea, în cazul în care nu sunt găsiți acasă, proprietarii pot apela numărul de telefon al adăpostul public pentru mai multe informații punctuale: 0787869359.

Demersul reprezentaților autorității publice locale nu se oprește aici, pentru diminuarea/stoparea fenomenului câinilor fără stăpân fiind planificare campanii de sterilizare a patrupedelor cu stăpân, identificarea zonelor vulnerabile în care se adună câinii vagabonzi și, bineînțeles, promovarea târgurilor de adopție pentru toți iubitorii ai celor mai buni prieteni ai oamenilor.

“Este imperios să acționăm pentru rezolvarea acestei probleme! Avem adăpostul public al câinilor fără stăpân în zona Vărad cu toate autorizările necesare, cu personal specializat, cu tot ce presupune un adăpost, însă trebuie luate și măsuri complementare întrucât altfel ajungem la suprapopularea adăpostului și ne întoarcem de unde am plecat. Vin cu îndemnul către cetățenii orașului să dea dovadă de spirit civic, colaborare, implicare pentru ca, împreună, să putem avea un oraș curat, un oraș sigur. Nu plecăm din start pe ideea de a împărți amenzi, dar trebuie să înțelegem că o mână de oameni, fără implicare, nu poate rezolva această problemă. Am încredere că locuitorii orașului Moldova Nouă sunt în asentimentul nostru și că vor proceda întocmai. Doar împreună putem construi un oraș mai sigur!”, a subliniat primarul orașului Moldova Nouă, Ion Chisăliță.

Trimite şi prietenilor

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email