Mai bine de 100 de patrupede au fost sterilizate la finalul săptămânii

Weekendul trecut, sâmbătă 07.10.2023, și duminică, 08.10.2023, la adăpostul de câini fără stăpân (zona Vărad) s-a muncit la foc automat. Acțiunea Primăriei orașului Moldova Nouă demarată în parteneriat cu medicul Ionașcu Oana și ONG-ul Hilflosen Helfen (Germania) a avut ca rezultat peste 100 de câini sterilizați, fapt care denotă răspunsul pozitiv al cetățenilor în rezolvarea problematicii vagabondajului patrupedelor.

,,Mă bucură că oamenii din comunitate au participat activ la această campanie de sterilizare gratuită a câinilor, dar mai ales faptul că am reușit să convingem o parte din populație că sursa principală a câinilor străzii provine din curțile celor care nu își sterilizează propriile animale, abandonul acestora, în urma înmulțirii necontrolate, fiind cel care creează un mare disconfort”, a precizat primarul orașului Moldova Nouă, Ion Chisăliță.

Mai mult decât atât, adăpostul public al câinilor fără stăpân din zona Vărad rămâne deschis (luni-joi, intervalul orar 08.00-15.00, nr tel: 0787 869 359) în vederea adopțiilor, chiar și la distanță.

Trimite şi prietenilor

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email