Centrul Cultural pentru Tineret, inaugurat în săptămâna culturii la Moldova Nouă

Între 16 şi 22 octombrie, Moldova Nouă va fi gazda mai multor acțiuni culturale, totul pentru a marca așa cum se cuvine ,,Zilele Culturii” care, în acest an, cu sprijinul Primăriei și Consiliul Local Moldova Nouă, bifează cea de-a 47-a ediție.

Timp de o săptămână, locuitorii orașului nostru, atât copiii, cât și adulții, sunt invitați la Casa de Cultură, acolo unde îi așteaptă un program complet și complex pentru care merită să renunțe la rutina zilnică, un program care să le îmbogățească bagajul de cunoștințe, care să-i motiveze pe cei care au o înclinație spre frumos și, bineînțeles, un program care să-i binedispună. Mai mult decât atât, pe lângă expoziția de artă plastică, spectacolul de divertisment, teatru, muzică, întâlniri literare, proiecții de film, săptămâna culturală din acest an vine cu o surpriză pentru toți iubitorii de frumos, pentru toți păstrătorii de tradiții și obiceiuri. Este vorba despre inaugurarea Centrului Cultural pentru Tineret.

,,Luni, 16 octombrie, vom inaugura noul edificiu cultural, aflat în imediata proximitate a Casei de Cultură. Acesta este dotat cu tot ceea ce trebuie (mobilier, instrumente muzicale, echipamente IT, scenă profesională pentru evenimente etc.) pentru ca tinerii din comunitate să-și poată perfecta cunoștințele și să poată face performanță. De asemenea, proiectul cuprinde și câteva locuri de parcare în spatele clădirii. Ulterior inaugurării, mai exact în perioada 17-20 octombrie, în intervalul orar 10.00-15.00, Centrul va avea porțile deschise pentru copii, părinți, bunici și pentru toți cei care vor dori să vadă întregul rezultat. Munca noastră prinde contur, iar asta înseamnă că, ușor dar sigur, ne atingem obiectivele. Acesta nu este singurul proiect care vizează segmentul cultural. Peste câteva luni vom inaugura și Centrul Multicultural de pe Faleza Dunării, acolo unde astăzi se muncește ca la carte pentru a respecta termenele. Referitor la săptămâna culturală, ne-am gândit la activități care să bucure și să încânte publicul spectator, care să-i educe gusturile și să-l fidelizeze. Orașul Moldova Nouă a dat și sunt sigur că va da în continuare oameni valoroși, indiferent de domeniul de activitate, însă pentru asta este nevoie de o infrastructură pe măsură, iar noi tocmai acest lucru încercăm să-l punem la punct!”, a transmis primarul, Ion Chisăliță.

Trimite şi prietenilor

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email