Avram Iancu, pagină de istorie pentru Moldova Nouă

Avram Iancu, bibliotecarul originar din Petroșani care și-a propus să parcurgă înot întregul curs al Dunării fără costum de neopren, a ajuns ieri la Moldova Nouă. Orașul nostru a fost  prima lui oprire pe tărâm românesc de la startul acestei experiențe istorice. Peste  1000 de sustinățori i-au fost alături!

După 57 de zile și un total de 1815 km deja parcurși, Avram Iancu a scris o pagină istorică pentru Moldova Nouă. Orașul nostru a fost primul oraș românesc în care  bibliotecarul s-a oprit în încercarea lui fantastică de a traversa întregul curs al Dunării, de la Donauesingen (Germania) și până la Sulina (România),  fără costum de protecție termică.

La Moldova Nouă, Avram a fost întâmpinat de peste 1000 de susținători, printre care rude și prieteni veniți de la  Petroșani și nu numai, autorități locale și județene, precum și reprezentanți ai presei. Formalitățile legale vamale s-au realizat în dreptul falezei din Moldova Veche. Primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, i-a acordat simbolic o plachetă pentru realizarea distanței de 1815 km.

“Avram este un adevărat model pentru poporul român, este dovadă vie ca printre noi există români curajoși, cu spirit de luptă si dârzenie, români care sunt capabili să arate că pot fi cei mai buni din lume. Avram este un adevărat erou care sper să inspire cât mai multi tineri în a-și urmări idealurile și obiectivele cu multă abnegație și disciplină. Prin modestia lui și spiritul de sacrificiu, Avram este exemplu pentru noi toți, de la simplu muncitor, până la marii lideri politici. Dacă mâine am fi toți ca Avram, România ar fi așa cum toți o visăm! În numele orașului Moldova Nouă, eu îi doresc ca Dumnezeu să îl ocrotească, să îi dea putere și să îi lumineze calea pentru a ajunge la finalul călătoriei sale către Marea Neagră”, a spus Adrian Torma, primarul orașului Moldova Nouă.

De la Moldova Nouă, Avram Iancu mai are de parcurs 1045 km pentru a-și duce obiectivul la îndeplinire. Anul trecut, el a reușit o altă performanță notabilă și a trecut înot Canalul Mânecii.

FOTO: Fantasticul Banat

Trimite şi prietenilor

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email