Serie comemorativă: 130 de la decesul lui Petre Ispirescu!

Casa de Cultură Moldova Nouă și Biblioteca Orășenească Moldova Nouă lansează o serie comemorativă, dedicată personalităților marcante, din România și nu numai!

În fiecare lună, în funcție de calendarul evenimentelor, Casa de Cultură va fi gazda unor întâlniri menite să sublinieze activitatea și importanța unor personalități marcante. Acțiunile se adresează, în principal, elevilor de la școlile din Moldova Nouă, dar invită orice persoană interesată să participe și să descopere viața subiecților aleși.

Cu această ocazie, prima acțiune din seria comemorativă va avea loc luni, 27 noiembrie, atunci când se împlinesc 130 de ani de la decesul lui Petre Ispirescu, cunoscut drept unul dintre cei mai mari culegători de basme populare românești. Acțiunea va începe la ora 11:00 și va fi realizată în colaborare cu prof. Maria Albu și prof. Lidia Cîrpian, de la Liceul Teologic Baptist Reșița – secția Moldova Nouă, care vor facilita prezentarea vieții și operei autorului.

Biblioteca Orășenească Moldova Nouă va oferi o expoziție și o prezentare de carte a volumelor lui Petre Ispirescu, regăsite pe raftul bibliotecii noastre.

Următoare acțiune de acest gen va avea loc tot luni, dar pe 4 decembrie, atunci când se împlinesc 30 de ani de la decesul lui Constantin Noica.

Trimite şi prietenilor

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email