50 de ani de colaborare între Primăria Moldova Nouă și Primăria Veliko Gradiște

Reprezentanții delegației administrației publice locale din Moldova Nouă au fost prezenți astăzi, 06.10, 2022, în orașul Veliko Gradiște, reînnoirea protocoalelor de colaborare pentru următoarea perioadă, respectiv 2023-2024, fiind un prilej excelent pentru a omagia jumătate de secol de conclucrare și prietenie.

În ceea ce privește segmentele stabilite de către cele două părți pentru colaborarea în următorii ani, aici se pot aminti:

  • delegațiile primăriilor;
  • întreprinderile, precum și firmele de stat/particulare;
  • învățământ;
  • cultură;
  • sănătate;
  • religie;
  • vânătoare și pescuit sportiv;
  • turism și ecologie.

Imediat după festivitatea de semnare a documentelor, bucuros de această reînnoire a frumoasei colaborări și prietenii, primarul din Veliko Gradiște, Dragan Milici, a ținut să puncteze: ,,Dragii noștri, suntem recunoscători pentru conlucrarea pe care am avut-o de-a lungul timpului pe mai multe paliere și îmi doresc ca, prin reconfirmarea acestui lucru, să putem realiza mult mai mult decât până în prezent. Ne dorim să extindem legatura noastră inclusiv pe partea proiectelor transfrontaliere, totul pentru a le oferi cetățenilor pe care-i conducem un trai cât mai bun, cât mai civilizat”.

În replică, primarul orașului Moldova Nouă, Ion Chisăliță, a subliniat: ,,Veliko Gradiște a fost prima localitate din Serbia care a răspuns pozitiv inițiativei noastre de colaborare. Pe lângă faptul că ne leagă o multitudine de lucruri (cultura, religia, căsătoriile mixte în comunitățile pe care le reprezentăm), poate cea mai puternică legătură este reprezentată de fluviul Dunărea care, deși, în mod natural, ne desparte, sufletește, ne-a unit deoarece facem parte din aceeași regiune a Clisurii Dunării. Ca atare, pe lângă domeniile amintite în cadrul protocoalelor semnate astăzi, vă invităm, cât mai curând posibil, la o ședință operativă în orașul nostru pentru a identifica punctele-cheie vizavi de noua sesiune de finanțare pe partea de proiecte transfrontaliere. Îmi doresc ca, în fiecare an de colaborare, de acum înainte, să mai adăugăm o cărămidă în plus în privința realizărilor. Dumnezeu să ne dea putere pentru ca tot ceea ce ne propunem să putem materializa. La mulți, mulți ani!”.

Trimite şi prietenilor

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email