Moldova Nouă se pregătește să-și comemoreze eroii

Ziua Eroilor este un prilej de a comemora jertfa soldaților căzuți pe câmpurile de luptă pentru ca România, astăzi, să fie un stat suveran, unitar și independent.

Nu întâmplător, omagierea eroilor neamului a fost stabilită în data de 25 Mai – Ziua Înălțării Domnului, zi de mare însemnătate pentru creștinii ortodocși, ocazie pentru ca în toată ţara să se desfășoare ceremonii militare și religioase la troițe, cimitire și monumente dedicate cinstirii eroilor neamului.

Momentul comemorativ va fi marcat și în orașul Moldova Nouă, la Cimitirul Eroilor, începând cu ora 11.30. Acțiunile care vor avea loc se vor succeda după cum urmează:

  • slujba de Te Deum, săvârșită de un sobor de preoți ai Bisericii Ortodoxe Române;
  • discursul doamnei Boboescu Andreea – profesor de istorie în cadrul Liceului Tehnologic ,,Clisura Dunării” Moldova Nouă;
  • discursul primarului orașului Moldova Nouă – Ion Chisăliță;
  • depunerea de coroane și jerbe.

“Cu prilejul Zilei Eroilor şi a Înălţării la Ceruri a Fiului lui Dumnezeu, Iisus Hristos, invităm cetățenii orașului Moldova Nouă pentru ca împreună să-i omagiem așa cum se cuvine pe străbunii noștri care au făurit poporul român și care au apărat cu prețul vieții lor fruntariile țării”, e invitaţia pe care le-o adresează tuturor locuitorilor oraşului, primarul Ion Chisăliţă.

Trimite şi prietenilor

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email