Seniorii din Moldova Nouă, turiști pentru o zi în Serbia

50 de vârstnici din cadrul Asociației Pensionarilor din România – Filiala Moldova Nouă, precum și cei ai Asociației Pensionarilor din Banat ,,Clisura Dunării”, alături de primarul orașului Moldova Nouă, Ion Chisăliță, au renunțat pentru o zi la ,,meseria” de bunici, aceștia având parte de o excursie pe cinste în localitățile vecine din Serbia, respectiv Veliko Gradiște și Golubac.

În ideea promovării turismului la orice vârstă, seniorii din Moldova Nouă au pornit cu bacul spre Serbia, prima vizită efectuată fiind în orașul Veliko Gradiște. Aici, oaspeții au fost întâmpinați de funcționari din cadrul aparatului de specialitate al primarului Dragan Milici, cei care le-au prezentat vizitatorilor cele mai frumoase locuri și obiective turistice din zonă. Iar pentru a-i convinge pe cei prezenți că au cu se mândri, gazdele au condus delegația română în zona kilometrului zero din punct de vedere turistic: Lacurile de Argint.

Itinerariul vârstnicilor din Moldova Nouă a continuat în orașul Golubac, gazdele, de această dată, fiind: primarul Nebojša Mijović împreună cu specialiștii din zona administrativă și cei din cadrul segmentului turistic. Invitații au avut ocazia să viziteze Cetatea Golubac și să-și reîmprospăteze cunoștințele despre aceasta, turismul istoric fiind succedat de cel religios, mai exact vizita la Mănăstirea Tumane.

Întrucât nicio călătorie nu se rezumă doar la obiective turistice și locuri inedite de vizitat, participanții la excursie au fost invitați să se delecteze cu bucatele alese specifice zonei, moment propice pentru ca edilul-șef, Ion Chisăliță, și omologul său, Nebojša Mijović, să reitereze în fața celor prezenți importanța schimbului turistic între localitățile de pe cele două maluri ale Dunării, un schimb benefic atât din punct de vedere turistic, cât și economic.

Rămași cu amintiri frumoase din țara vecină și gata să-și surprindă vecinii din Serbia cu frumusețile și gastronomia românească, seniorii din Moldova Nouă au hotărât ca, în drum spre caselor lor, să încheie ziua într-o notă de sărbătoare și cum altfel decât pe bac, acolo unde pensionarii au încins hora, dansurile populare românești și sârbești descrețindu-le astfel frunțile, uneori prea încercate de viață.

Excursia în Serbia a celor două asociații de pensionari din orașul Moldova Nouă a fost organizată și susținută de Primăria orașului Moldova Nouă, totul în cadrul protocolului de colaborare semnat între Primăria Moldova Nouă și administrațiile publice locale din Serbia, Golubac și Veliko Gradiște.

Trimite şi prietenilor

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email