Teren de sport, loc de joacă pentru copii și parcare pe strada 1 Decembrie 1918

Reprezentanții administrației publice locale de la malul Dunării s-au pus de acord în privința amenajării terenurilor de sport de pe raza orașului Moldova Nouă, atragerea tinerilor către activități sportive, în detrimentul celor statice, contribuind nu doar la o dezvoltare armonioasă sau la o stare de sănătate optimă, ci și la  întărirea spiritului de echipă precum și a celui de competiție.

,,Interesul pentru acest teren și nu numai nu reprezintă o noutate, în primul meu mandat fiind depuse mai multe granturi pentru amenajarea de terenuri mici de sport și joacă pentru copii ( str. 1 Decembrie 1918 și zona Valea Mare), însă administrațiile care mi-au urmat nu le-au luat în considerare. Granturile respective vizau terenuri virane ale oraşului, care au fost distruse atunci când s-au executat lucrări de consolidare a râului”, spune edilul Ion Chisăliţă.

,,Amenajare teren de sport și parcare pe strada 1 Decembrie 1918, Moldova Nouă” completează lista  proiectelor de materializat în această săptămână, fiind vorba despre o suprafață de 448 mp (pentru teren), în timp ce alți 200 mp vor fi destinați locurilor de parcare.

Înainte de începerea lucrărilor propriu-zise, iată câteva din activitățile premergătoare:

  • îndepărtarea aluviunilor rămase de după constructori de la zidurile de sprijin;
  • modelarea terenurilor;
  • evacuarea apelor pluviale;
  • consolidarea terenurilor;
  • crearea infrastructurii pentru turnarea asfaltului;
  • delimitarea fiecărei locații prin borduri.

Suma alocată în acest caz, din bugetul local, este de 181.511, 47 de lei (TVA inclus).

Prin materializarea investiției se urmărește:

  • atragerea  populației rezidente din localitate în  activități sportive, foarte utile în păstrarea sănătății;
  • ridicarea gradului de coeziune socială, prin desfășurarea de activități comune;
  • apropierea condițiilor de desfășurare a activităților de recreere sportivă de cele din localitățile urbane;
  • sporirea interesului tinerei generații pentru activitațile sportive competiționale, cu posibilitatea descoperirii de tinere talente.

,,Cu această ocazie punem la dispoziție copiilor din zonă terenul sport, ei neavând până acum această posibilitate. Lucrările demarate vizează, sigur, în limita posibilităților, amenajarea de terenuri mici de sport și joacă pentru copii, cum de altfel și locuri de parcare”, a mai spus primarul Ion Chisăliţă.

Trimite şi prietenilor

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email