Facilități recreative și pentru copiii de pe Valea Mare

Atragerea tinerilor către activitățile sportive continuă să suscite interesul reprezentaților administraţiei locale, lucrările pentru crearea infrastructurii necesare pe acest segment continuând astăzi în zona Vale Mare.

Dacă, în cursul zilei de ieri, 13 aprilie,  proiectul “Amenajare teren de sport și parcare pe strada 1 Decembrie 1918, Moldova Nouă” a cunoscut materializarea, astăzi a venit și rândul tinerilor din zona Valea Mare să se bucure de aceleași facilități, în cadrul celui de-al doilea obiectiv: ,,Amenajare teren de sport, parcare și drum de acces în zona Valea Mare Moldova Nouă” fiind vorba despre un teren de sport multifuncțional, în aer liber, cu multiple avantaje printre care:

  • asigurarea unor condiții calitative ridicate pentru practicare: baschet, volei, tenis, în aer liber;
  • asigurarea atragerii tinerilor către mișcare în aer liber în detrimentul activităților sedentare – prin crearea unui teren de sport la nivel ridicat al standardelor;
  • adăugarea unui plus valoare însemnat pentru zonă, prin crearea unui teren multifuncțional în aer liber, cu un impact vizual placut, în condiții calitative ridicate, cu o durată de viață mare și costuri de exploatare reduse.

Suprafața destinată realizării terenului de sport este de 392 mp, în zona Valea Mare neexistând o altă locație amenajată în acest sens pentru copii și tineri.

Amplasamentul pentru această investiție se află în  spatele străzii Minerilor, după râu, pe un teren aparținând domeniului public. Pe lângă acest teren de sport se mai dorește amenajarea unor locuri de parcare (140 mp), precum și a unei suprafețe (150 mp) de drum de acces spre locație.

Întrucât costurile investiției se ridică la 212.857,02 lei (TVA inclus), sumele vor fi asigurate din bugetul local al oraşului.

Trimite şi prietenilor

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email