Investițiile în sănătate și educație, prioritare la Moldova Nouă

Primăria orașului Moldova Nouă s-a înscris în cursa pentru construirea de locuințe destinate specialiștilor din sănătate și învățământ, totul în cadrul proiectului “Construirea de locuințe nZEB plus – pentru tineri/locuințe de serviciu pentru specialiști din sănătate și învățământ în localitatea Moldova Nouă, Județul Caraș-Severin”. Acesta urmează să fie finanțat prin Programul de Redresare și Reziliență, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Construirea de locuințe pentru specialiștii din sănătate și învățământ urmărește reducerea deficitului în ceea ce privește furnizarea serviciilor pe cele două paliere în comunitățile marginalizate, precum și în cadrul grupurilor vulnerabile. Astfel, dacă pe segmentul sanitar, materializarea investiției ar însemna o poartă deschisă înspre creșterea numărului de specialiști care să-și desfășoare activitatea în cadrul Spitalului Orășenesc Moldova Nouă, pentru specialiștii din învățământ, locuințele construite vor putea fi puse la dispoziția cadrelor didactice care fac naveta de la cel puțin 50 de km distanță și pentru atragerea de noi specialiști asigurându-se astfel accesul tuturor cetățenilor la educație.

Cele 18 locuințe (10 pentru specialiștii din sănătate și 8 pentru cei din învățământ) trebuie să fie conforme cu ținta privind atingerea pragului de minim 20% consum primar de energie mai mic în comparație cu cerințele privind construcțiile NZEB, stipulate în reglementările naționale. Mai mult decât atât, în proximitatea unităților de locuit a specialiștilor din sănătate și educație vor fi amplasate două stații de reîncărcare a vehiculelor electrice (reîncărcare lentă).

Valoarea maximă eligibilă a proiectului “Construirea de locuințe nZEB plus – pentru tineri/locuințe de serviciu pentru specialiști din sănătate și învățământ în localitatea Moldova Nouă, Județul Caraș-Severin”, este de 8.033.034,64 lei cu TVA, din care 6.750.449,28 lei reprezentând cheltuieli eligibile asigurate din Planul Național de Redresare și Reziliență, respectiv TVA valoare de 1.282.585, 36 lei reprezentând cheltuieli asigurate din bugetul de stat.

Trimite şi prietenilor

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email