Piste pentru biciclete la Moldova Nouă

Primăria Moldova Nouă intenționează să amenajeze, în premieră, piste pentru biciclete pe mai multe străzi ale oraşului încurajând astfel utilizarea mijloacelor de transport alternative, nepoluante.

Un prim proiect depus în acest sens este “Asigurarea infrastructurii pentru transport verde în Orașul Moldova Nouă – Realizarea de piste pentru biciclete la nivel local pe traseul Str. Dunării – PTF Moldova Nouă”, valoarea maximă în acest caz fiind de 3.858.673, 16 lei cu TVA, din care 3.242.582,49 lei reprezintă cheltuieli eligibile asigurate din Planul Național de Redresare și Reziliență, respectiv TVA în valoare de 616.090,67 lei – cheltuieli asigurate din bugetul de stat.

Cu ajutorul fondurilor europene, primii 3,607 kilometri destinați traficului verde vor face legătura între cartierul Orașul Nou și Punctul de trecere a frontierei Moldova Nouă-Golubac. Punctual, traseul pornește de pe Str. Dunării, continuă cu Str. Sf. Varvara, unde se află sediul Poliției de frontieră Moldova Nouă, Policlinica, Spitalul Orășenesc Moldova Nouă și o farmacie, trecând apoi pe strada Liliacului și Aleea Crinilor, zone intens populate, ajungând în strada Nicolae Titulescu (DN57). Traseul continuă pe strada Orșovei până la intersecția cu drumul care duce la Punctul de trecere a frontierei Moldova Nouă cu bacul, deservind pe acest parcurs un magazin alimentar, stadionul Dunărea, bazinul de înot care urmează să fie ridicat de CNI și o stație de carburanți.

Întrucât orașele moderne au înțeles bicicleta drept un mijloc de transport comod, eficient, gratuit și rapid pe distanțe scurte/medii, reprezentanții administrației publice locale de la malul Dunării nu s-au oprit doar la cei aproape 4 kilometri de pistă pentru biciclete. Recent, consilierii locali au aprobat un nou proiect pe aceeași temă care va fi depus spre finanțare. Este vorba de alți aproape 3 kilometri de pistă, mai exact, 2,862 km, care vor face legătura între Orașul Nou și Orașul Vechi, respectiv Moldova Veche și Moldova Nouă, traseul fiind creionat după cum urmează: str. Nicolae Titulescu (DN 57) – str. Unirii – Piața de cereale și animale Moldova Nouă.

Valoarea maximă eligibilă pentru proiectul “Asigurarea infrastructurii pentru transport verde în Orașul Moldova Nouă – Realizarea de piste pentru biciclete la nivel local pe traseul Str. Nicolae Titulescu – Piața de cereale și animale Moldova Nouă” este de 3.353.126,64 lei cu TVA, din care 2.816.753, 48 lei cheltuieli eligibile asigurate din Planul Național de Redresare și Reziliență, respectiv TVA în valoare de 535.373,16 lei reprezentând cheltuieli asigurate din bugetul de stat.

Trimite şi prietenilor

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email